GuidePedia

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο οικονομικής διείσδυσης στην Ελλάδα που οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει «Σουλειμάν». Το σχέδιο οικονομικού ελέγχου της Ελλάδος σκοπεύουν να οδηγήσει σε τουρκικό «τόξο-κλοιό» γύρω από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Αυτή η στρατηγική της Τουρκίας να κυκλώσει την Ελλάδα από το βορρά φαίνεται όλο και πιό καθαρά, και σε αυτή την κατεύθυνση αυξάνει την επιρροή της στην Αλβανία και επιχειρεί να ελέγξει και το Κόσοβο. Τελικός στόχος με τη δημιουργία «μουσουλμανικού τόξου», όπου η Τουρκία εντάσσει και την δυτική Θράκη, η περιθωριοποίηση-δορυφοροποίηση της Ελλάδος.
Για αυτό η Τουρκία «επενδύει» στην Αλβανία και την καθιστά χώρα «δορυφόρο» της, για αυτό το τελευταίο διάστημα έχουν υπογραφεί σημαντικές συμφωνίες σε επιχειρηματικό επίπεδο στα Τίρανα, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της Άγκυρας. Για αυτό η Άγκυρα θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Αλβανία, ιδίως τη ναυτική στο Δυρράχιο, και ως αντάλλαγμα προσφέρει εκπαίδευση στον αλβανικό στρατό σε πρώτη φάση και αργότερα οπλικά συστήματα. Παράγωγο αυτών είναι οι αλυτρωτικές δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα σε βάρος της χώρας μας όσο και η ακύρωση της συμφωνίας Αθήνας-Τιράνων για την ΑΟΖ. Η Τουρκία θέλει να έχει υπό την έγκρισή της την ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδος, και δεν χωρά καμία αμφιβολία πώς η ακύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ από τα Τίρανα έγινε με τουρκικό δάκτυλο.
Στα ίδια νεο-οθωμανικά οράματα και πλαίσια, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε πρόσφατα και το Κόσοβο, χωρίς κανείς να γνωρίζει με ποιους συναντήθηκε και τι συζήτησαν. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως στο Κόσοβο έχει δημιουργηθεί τουρκική οργάνωση με το όνομα «Ένωση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης», δήθεν για την προώθηση της αλβανοτουρκικής φιλίας.
Ελπίζουμε στο Μαξίμου να έχουν ηχήσει τα καμπανάκια του κινδύνου, σχετικά με το όψιμο επενδυτικό ενδιαφέρον των Τούρκων. Απειλούνται κυριαρχικά δικαιώματα. Λάθη όπως αυτό της εκχώρησης της μαρίνας Μυτιλήνης σε τουρκικό όμιλο δεν πρέπει να επαναληφθούν. Διότι ο κάθε Στουρνάρας, όπως φαίνεται, αδυνατεί, μέσα στην αριθμολαγνεία του και την πρεμούρα να επιδείξει  «έργο» στην τρόικα, να αντιληφθεί που πάει το πράγμα. Και κάποια στιγμή, οι «επενδύσεις» των Τούρκων θα έχουν καταστήσει την υπόθεση μη αναστρέψιμη...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top