GuidePedia

0

ΤΟΥ Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ.

Ενώ ο χώρος και οι υποδομές για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα είναι θέματα λυμένα και θεσμοθετημένα από καιρό και μόνο η έναρξη της κατασκευής εκκρεμούσε - λόγω και της οικονομικής κρίσης-η Τουρκία έχει ξεσαλώσει και πλασάρει ότι η κατασκευή του Τζαμιού είναι επίτευγμα του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν!

Όπως είναι γνωστό προηγούμενες ακόμα κυβερνήσεις είχαν πάρει απόφαση ότι η ανέγερση ττου τζαμιού θα γίνει και ότι οι εργασίες θα αρχίσουν γρήγορα.

Η κυβερνητική απόφαση είχε ληφθεί -  και ανακοινωθεί επισήμως στις 28 Απριλίου 2010, τονίζοντας ότι ο τζαμί θα κατασκευαστεί σε έκταση που είχε παραχωρήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό. Να σημειωθεί ότι η  ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, είχε τεθεί προ ετών και από την πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δίχως τότε ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρή πίεση, πέρα από παρασκηνιακές παρεμβάσεις από την Σαουδική Αραβία και  λιγότερο από την Τουρκία.
Η υλοποίηση σκόνταφτε στην άρνηση ή επιφύλαξη  του ΓΕΝ να παραχωρήσει την σχετική έκταση του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού. Λέγεται ότι τελικά ο τότε Υπουργός Άμυνας κ Ε Βενιζέλος έδωσε κάτι άλλο στο Ναυτικό και υπήρξε η συμφωνία.

Όπως είχε ανακοινώσει ο τότε  κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, το ισλαμικό τέμενος θα έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και «θα ενταχθεί οργανικά σε έναν ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου» - δηλαδή ήταν φανερό ότι υπήρχαν και τα σχέδια!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής η  κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποφύγει ενδεχόμενη εμπλοκή φονταμενταλιστικών οργανώσεων. Μάλιστα είχε τότε επισημανθεί ότι από το 2006 είχαν  κατ αρχήν εγκριθεί  15 εκατ. ευρώ  για την ανέγερσή του.

Ως προς τη διοικητική δομή,είχε ανακοινωθεί ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας θα διοριστεί 7ελές Διοικητικό Συμβούλιο, 2 μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία και 5 είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί. Επιπλέον με εντολή του τότε Πρωθυπουργού κ.  Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επιτροπή που θα επιβλέψει την υλοποίηση του έργου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης  και με τη συμμετοχή των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Αργότερα , λόγω της κρίσης το θέμα πήρε εκ των πραγμάτων μικρή αναβολή όπως και πολλά άλλα έργα στην Ελλάδα, για να έρθει τώρα η Τουρκία - βάσει σχεδίου - να εμφανίσει το όλο θέμα ως δικό της επίτευγμα και ότι το πήρε στην πλάτη του ο κ. Ερντογάν.. Την ώρα μάλιστα από τους εκατοντάδες χιλιάδες Μουσουλμάνους που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, ελάχιστες εκατοντάδες ή το πολύ μερικές χιλιάδες έλκουν την καταγωγή τους από την Τουρκία!!!

Κάνοντας στο Κατάρ μια έξυπνη τρίπλα ο κ. Ερντογάν  κατάφερε να σβήσει  όλα τα προηγηθέντα - ελληνική πολιτική βούληση και απόφαση ,τόπο ανέγερσης, χωρητικότητα ,σχέδια, διοικητικό σχήμα κλπ   -και εμφανίστηκε στην κοινή του γνώμη αλλά και σε όλο τον Μουσουλμανικό κόσμο ως πρωτεργατης του τζαμιού στην Αθήνα! Εμφανίστηκε μάλιστα και αλαζών λέγοντας κουβαρνταλίδικα  ότι πληρώνει αυτός.... 

Η τουρκική προπαγάνδα είχε όμως και συνέχεια αποδεικνύοντας ότι υπήρχε σχεδιασμός. Με διαρροές η Αγκυρα έδωσε ''στοιχεία'' ότι   η Διευθυνση Συνεργασίας και Συντονισμού της Τουρκίας ( ΤΙΚΑ) με οδηγία του Πρωθυπουργού κ.  Ερντογάν άρχισε ήδη ....προετοιμασίες για το τέμενος στην Αθήνα.

Το  τέμενος που θα κατασκευαστεί- γράφει  σχετικά τουρκική εφημερίδα- θα είναι μεν απλό, αλλά και μεγαλειώδες, θα κατασκευαστεί στο Βοτανικό σε μια έκταση που ανήκει στις Ναυτικές Δυνάμεις.

Η Τουρκική Διευθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανέφερε στην ΤΙΚΑ τις ...που θα πρέπει να έχει το τζαμί.  Για το σχέδιο αυτό θα ....ετοιμαστούν μερικά ...αρχιτεκτονικά σχέδια τα οποία στην συνέχεια θα υποβληθούν στον κ.  Ερντογάν και αφού ...εγκριθούν θα ανακοινωθούν στην κοινή γνώμη!

Πλήρης προπαγάνδα δηλαδή με αντιστροφή των πραγματικών γεγονότων! 

Υπάρχει και άλλη συνέχεια σήμερα: Η Star  με τον τίτλο « Εδώ θα κατασκευαστεί το τζαμί» και τον υπέρτιτλο « Τα λόγια του κ.  Eρντογάν αποτέλεσαν ελπίδα για τους 200.000 μουσουλμάνους» γράφει ότι η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι αν απαιτηθεί θα κάνει η Τουρκία το τζαμί, αποτέλεσε νέα ελπίδα για τους μουσουλμάνους στην Αθήνα.

Καταχωρεί  δε δηλώσεις του Αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουλμάνων - Παλαιστινίου -κ Ρασσας που είπε ότι οι δηλώσεις του κ.  Ερντογάν τους έκαναν πολύ ευτυχείς και πρόσθεσε πως ένα άλλο σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζουν είναι το θέμα του. Ο κ. ευχαρίστησε τον κ Εντογάν λέγοντας πως τους έδωσε μεγάλη χαρά , διότι στην Αθήνα δεν υπάρχει κανένας χώρος που θα μπορούσαν να προσευχηθούν οι μουσουλμάνοι.

 Κλιμάκωση με νεκροταφείο

Ο κ. Ρασσάς επεσήμανε ότι πέραν του θέματος του τεμένους υπάρχει και το θέμα του νεκροταφείου που είναι πολύ σημαντικό και ότι επειδή δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα τους μουσουλμάνους που πεθαίνουν αναγκάζονται να τους στέλνουν στις χώρες τους. Ο ίδιος είπε ότι είναι Παλαιστίνιος και ότι όταν πέθαναν οι γονείς του δεν μπόρεσε να τους στείλει στην Παλαιστίνη και αναγκάστηκε να τους ενταφιάσει στην Δυτική Θράκη. Ο κ. Ρασσας είπε ότι θα πρέπει να επιδειχθεί ενδιαφέρον για το θέμα αυτό περισσότερο από ότι για το τζαμί.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top