GuidePedia

0

Με το σημερινό άρθρο μπαίνω σε ένα θέμα που γνωρίζω καλύτερα από όσα έχω γράψει γιατί αγγίζει τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα, όπως είναι η τεχνολογία stealth.  Στην Ελλάδα έχετε θεοποιήσει αυτή την τεχνολογία όπως γίνεται με κάθε τι που δεν γνωρίζετε. Ο φόβος πολλών για τα αεροπλάνα F-35 που στο μέλλον πιθανόν να αποκτήσει η Τουρκία έχει γίνει σημείο αναφοράς απο τους εμπόρους οπλικών συστημάτων και τους συνεργάτες τους στα ΜΜΕ, για τα μελλοντικά εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα με εγγύηση οικόπεδα απο την Ελληνική ΑΟΖ μέσω ομολόγων, ευρωομολόγων κλπ. Να θυμάστε πάντα, ότι μια ξαφνική χρεοκοπία της χώρας μετά από τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει με τα μνημόνια θα ολοκλήρωνε το σχέδιο των αγορών. Η τεχνολογία stealth που χρησιμοποιείται στα F-35 δεν θα έλεγα πως είναι ότι καλύτερο  υπάρχει σε design. Στις φρεγάτες FREMM έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί αυτή η τεχνολογία απο τον αέρα στη θάλασσα. Δυστυχώς για αυτά τα οπλικά συστήματα, έχει αποδειχτεί ότι είναι φτηνότερο να αναπτυχθούν συστήματα με τα οποία αυτά να εντοπίζονται από το να αγορασθούν αυτά καθ’εαυτά.
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις και υποδομές για την ανάπτυξη επιθετικών συστημάτων με τεχνολογία stealth και θα ήταν τρελλός ένας που “γνωρίζει” να παραδώσει μια τέτοια τεχνολογία σε μια κοινωνία που στάζει απο παντού, που δεν σέβεται τον κόπο των δημιουργών, που δεν αντιλαμβάνεται την αξία της μεταφοράς της τεχνολογίας, που ζεί στο μεσαίωνα, χωρίς άμεσα εφαρμοστέες δίχως αναστολή οικονομικές και ποινικές ρήτρες σε συμφωνίες κλπ. Oποιος το έκανε το πλήρωσε και όποιος το κάνει θα το πληρώσει.
Απο πρακτικής πλευράς, η Ελλάδα χρειάζεται φρεγάτες για να στηρίξει την ανακήρυξη της ΑΟΖ της. Δύο μόνο νοικιασμένες FREMM από τη Γαλλία δεν αρκούν για να καλύψουν επιχειρησιακά την μεγαλύτερη ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου. Χρειάζονται πάνω απο τέσσερις. Ομως οι φρεγάτες FREMM είναι ακριβές για να αγορασθούν και το κυριότερο, δεν υπάρχουν γνώσεις και υποδομές για να κατασκευασθούν όμοιες με τις Γαλλικες FREMM στην Ελλάδα. Αμφιβάλλω και αν μπορούν να επιδιορθωθούν σωστά στην Ελλάδα. Θα θυμάστε όλοι τον τρόπο επισκευής του Υ/Β Παπανικολής, που του είχαν ξεκολλήσει στο δρόμο πρός την Ελλάδα τα φύλα ηλεκτρομαγνητικής προστασίας απο τα radar στην επιφάνειά του. Η επιδιόρθωση που του έγινε επι Βενιζέλου προκειμένου να παραληφθεί ήταν επιστημονικά απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη βιωσιμότητά του σε περίοδο πολεμικής σύρραξης. Δυστυχώς αυτά δεν τα βλέπω μόνο εγώ.
Στην Ελλάδα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μόνο ψευδοαντίγραφά των FREMM με κατώτερες προδιαγραφές, που θα τα ονομάζουν “Ελληνικές εκδόσεις FREMM”. Στο τέλος, θα συμβεί ότι έγινε με τα Υ/Β U214 που γέρνουν λόγω λάθος κατασκευής ή λόγω λάθος προδιαγραφών που ζητήθηκαν απο τα επιτελεία των ΕΔ (δεν μπορεί κανείς να ξέρει). Η διαφορά στo κόστος της κατασκευής των Γαλλικών και των Ελληνικών FREMM λόγω ποιότητας και απόδοσης αναμένεται να γίνει μίζες σύμφωνα με τη παράδοση…
Με τα δεδομένα αυτά, θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος την αγορά φρεγατών FREMM άπό τη Γαλλία αντί της κατασκευής άλλων φρεγατών πλέον συμβατικών στην Ελλάδα, διότι ναί μέν οι φρεγάτες FREMM στοχοποιούνται πιό δύσκολα απο αεροπλανοφόρα αλλά και αυτές στοχοποιούνται π.χ. με τη βοήθεια UAV, από δορυφόρους, με ειδικές διατάξεις κλπ. Οι φρεγάτες FREMM δεν είναι τόσο “αόρατες” όσο πολλοί νομίζουν. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πάνω από τέσσερις, όπως και τα τέσσερα υποβρύχια U214 που είναι “ξαπλωμένα” στα ΕΝΑΕ και απολαμβάνουν ειρηνικά μαζί με τα πληρώματα τους επι χρόνια τον Ελληνικό ήλιο, σαν τις χελώνες καρέτα-καρέτα!
Η χρήση εξελιγμένων UAV για τον έλεγχο και τη φύλαξη της Ελληνικής ΑΟΖ και κλασικών φρεγατών με αναβαθμισμένα συστήματα είναι η καλύτερη επιλογή για τις Ελληνικές ΕΔ ενώ η αναβάθμιση κάποιων F-16 και παλαιότερων αεροπλάνων με Ελληνκά προιόντα άμυνας θα ήταν μια καλή αρχή πρός τη κατεύθυνση μιας ανάπτυξης βασισμένης στην ενίσχυση της άμυνας, δεδομένου ότι η ευρωπαική ενοποίηση δεν προχωρά. Πιστεύω, ότι με κάποιους αμφίπλευρα εξασφαλισμένους όρους μπορούν να προκύψουν μόνιμες στρατηγικές συνεργασίες… Ποιός όμως μπορεί να επενδύσει τεχνολογικά στην Ελλάδα, όπου και ο κώλος της μαιμούς παριστάνει τον μάστορα; Πρέπει να αλλάξουν και οι νοοτροπίες. Με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στα τεχνολογικά επαγγέλματα θα γινόταν κάτι. Δυστυχώς, απελευθέρωση ΜΟΝΟ στα τεχνολογικά επαγγέλματα δεν έγινε.
Θεωρώ - και είναι λάθος - τη συγκέντρωση όλων των στρατιωτικών, ναυτικών και αεροπορικών μονάδων των Ελληνικών ΕΔ σε λίγα σημεία στην Ελληνική επικράτεια χάριν δήθεν των οικονομικών συνθηκών. Οι πύραυλοι δεν έχουν όνομα ούτε δίνουν προειδοποίηση. Συνεπώς, η τοποθέτηση πυραύλων διαφόρων τύπων σε διασπορά σε Ελληνικά νησιά και η ανάπτυξη αντιεροπορικών συστημάτων είναι ότι καλύτερο μπορεί να επιλέξει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή για την άμυνά της. Σε λίγους μήνες θα είναι αργά για να γίνει κάτι. Τάφρος στο Εβρο πρέπει να γίνει και εκεί που υπάρχει ο φράχτης του Δένδια για τα πουλιά, αυτός που φτειάχτηκε με τη βοήθεια Τούρκων τεχνητών της Ανατ. Θράκης γιατί οι Ελληνες τεχνίτες δεν ξέρουν να κάνουν ούτε ένα γαλβάνισμα σύρματος της προκοπής…! Ο συγκεκριμένος φράχτης σε λίγα χρόνια θα είναι για πέταμα, αφού θα σκουριάσει.
Θεωρώ εγκληματικό λάθος την εγκατάλειψη των Ελληνικών υποβρυχίων τύπου 209 στα ΕΝΑΕ στο Σκαραμαγκά, όπως και την ατιμωρησία του Βενιζέλου για το θέμα. Μεγάλος πέπλος σιωπής υπάρχει για την εμπλοκή του Βενιζέλου στο τρόπο που ελήφθησαν οι τελευταίες αποφάσεις για τα ΕΝΑΕ ενώ “άνευ αντικρύσματος” ήταν και η συμμετοχή Αβραμόπουλου στην όλη διαδικασία της μή επίλυσης του προβλήματος. Αποτέλεσμα της προδοσίας, που είναι απο χρόνια σε εξέλιξη, είναι η χώρα να μη διαθέτει αυτή τη στιγμή ναυτικό στόλο σαν εναλλακτική λύση για την προστασία της ΑΟΖ της. Εκ των πραγμάτων φαίνεται πως ούτε αυτό έγινε τυχαία.
Το αμυντικό δόγμα της Κύπρου πρέπει και αυτό να επαναμελετηθεί ώστε να ενισχυθεί η άμυνά της. Ελλάδα και Κύπρος έχουν ένα κακοσχεδιασμένο σύστημα ανάπτυξης (λές και έχει γίνει επίτηδες ή έχει γίνει απο ηλίθιους για ηλίθιους), ένα παρατημένο κοινό αμυντικό δόγμα που πρέπει να ξανσχεδιασθεί με βάση τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα της περιοχής. Βλέπω δύο χώρες που γκρεμίζονται καθημερινά και τσούρμα από ηλίθιους χωρίς προσόντα που επιθυμούν να κυβερνήσουν για να πιάσουν την κουτάλα να φάνε.
Σχετικά με τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τη Κύπρο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, υπενθυμίζω ότι σε αυτό πρέπει να συμφωνήσει η νέα Κυπριακή κυβέρνηση. Εκεί θα φανεί ο ρόλος που της έχει ανατεθεί, γιατί για ένα “χορό” χρειάζονται πάντα δύο.
Το πιο άσχημο είναι ότι η Ελλάδα  κυβερνάται απο προδότες. Aν δεν ήταν προδότες αυτοί που κυβερνούν, θα έβλεπαν ότι υπάρχει παιγνίδι διάλυσης της χώρας απο τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, που άφησαν και συνεχίζουν να αφήνουν την Ελλάδα έξω απο το τραίνο της ανάπτυξης με τις πάσης φύσης επιλογές τους.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να χάνει κάθε χρόνο 6 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα και να μιλούν όλοι για μελλοντική ανάπτυξη με βάση τα μνημόνια. Αυτά είναι μπούρδες με σάλτσα Σόιμπλε, του οποίου ο χρόνος στην εξουσία πρέπει να λήξει. Δεν προχωράει τίποτα στην Ευρωζώνη πλήν της μεταφοράς πλούτου απο τα κράτη στις τράπεζες και την επιβάρυνση ή χρέωση με εργατοώρες των πολιτών κάθε χώρας. Επιπλέον, στην Ελλάδα μια οργανωμένη συμμορία ενισχυμένη απο πολλές πηγές και συνδιασμούς συμφερόντων προχωράει καθημερινά στη δημιουργία συνθηκών Κοσοβοποίησης και διάλυσής της. 
Ενδιαφέρον έχει να δούμε άν ποτέ η Τουρκία αποκτήσει αεροπλάνα F-35. Τότε, θα πέσουν οι μάσκες για όλους. Μέχρι τότε η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν τα επιτελεία των ΕΔ είναι να απευθυνθούν με σεμνότητα και ταπεινότητα σε σοβαρούς ειδικούς για να τους κάνουν μάθημα και να τους συμβουλεύσουν, γιατί κοιμούνται όρθια σε στάση προσοχής και αιώνιας αναμονής. Το λέω αυτό, γιατί με τις προδιαγραφές που μερικές φορές πρότειναν ή αποδέχτηκαν σιωπηρά τα επιτελεία για νέα οπλικά συστήματα, έκαναν τους εμπόρους όπλων πλουσιότερους και άφησαν την Ελλάδα χωρίς άμυνα. Δεν ξέρω αν αυτό, οι εκάστοτε επιτελάρχες το έκαναν επίτηδες είτε επειδή ήταν άσχετοι είτε επειδή κάποιοι απο “πάνω” έβαλαν κανόνες συμπεριφοράς στα σχετικά γραφεία των επιτελείων για να συνεργάζονται με τους μεσάζοντες για το “συμφέρον” όλων. Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα δεν έχει ναυτικό στόλο και ότι κάτι ηλίθιοι ονειρεύονται τεχνολογία stealth χωρίς να γνωρίζουν τι είναι. Επιθυμούν να αποκτήσουν όπλα που απέτυχαν οικονομικά και στρατηγικά,  πληρώνοντας τον κούκο για αηδόνι.
Εσείς στην Ελλάδα μόνο “νομίζετε…” Εγώ όμως “γνωρίζω” και αυτή είναι η διαφορά. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και στον παράγοντα “γνώση”. Το κακό είναι, ότι παρότι η χώρα “πληρώνεi”, η χώρα δεν “μαθαίνει”, κάτι που ειναι αποτέλεσμα της κακής “δωρεάν” παιδείας, που επι χρόνια προσφέρεται και του κλίματος πανικού και ψυχολογικής επιβάρυνσης που αυξάνει με την προπαγάνδα πολλών ΜΜΕ.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top