GuidePedia

0

Με όπλα την οικονομία και τα πολιτιστικά θέματα, έχει βάλει βαριά το πόδι της στα Βαλκάνια και οσονούπω το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, στην οποία ήδη έχει θέσει τις βάσεις

Ο δολοφονηθείς (;) πρόεδρος της Τουρκίας, Οζάλ, είχε πει προ 25ετίας περίπου, ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται πολεμικά όπλα για να κατακτήσει τηνΕλλάδα. Με τρία εκατομμύρια Τούρκους μετανάστες εδώ, το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Υπέθετε βέβαια ότι η Τουρκία θα γινόταν μέλος της Ε.Ε. και ότι η οικονομία της Ελλάδας θα εξακολουθούσε να υπερέχει της τουρκικής, ώστε να δικαιολογείται η μετοίκηση Τούρκων στη χώρα μας.

Αυτό δεν συνέβη, ούτε η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να προσφέρει καλές συνθήκες εργασίας, αλλά μεθοδικά η Τουρκία ακολουθεί άλλες τακτικές, πιο επωφελείς γι’ αυτήν. Με όπλα την οικονομία και τα πολιτιστικά θέματα, έχει βάλει βαριά το πόδι της στα Βαλκάνια και οσονούπω το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, στην οποία ήδη έχει θέσει τις βάσεις.

Με εγκατάσταση τουρκικών τραπεζικών καταστημάτων και επιλεγμένες ενέργειες προς ενίσχυση μουσουλμάνων, με ανάληψη εκμετάλλευσης μαρίνων, με προμήθειες υλικού -ακόμη και στον ελληνικό στρατό- και με πρόθεση αγοράς ελληνικών επιχειρήσεων, σε λίγο καιρό οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους. Έπρεπε μάλιστα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, όταν δημοσιοποίησαν την πρόθεσή τους για αγορά ελληνική νησίδων πλησίον των τουρκικών ακτών, ώστε η ελληνική πολιτεία να αντιληφθεί πως πρέπει να συνηγορεί και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε τέτοιου είδους αγοραπωλησίες.

Στον πολιτιστικό τομέα, δεν χρειάζεται νομίζω να πούμε πολλά. Και μόνο το γεγονός ότι εν μέρει κατόρθωσε η Τουρκία να εμφανίζεται προστάτιδα όλων των μουσουλμάνων, θα ήταν αρκετό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αποδοχή εκ μέρους του τότε υπουργού του ελληνικού ΥΠΕΞ κ. Γ. Παπανδρέου για αναθεώρηση των βιβλίων ιστορίας. Φυσικά, αυτό έγινε μόνον από την πλευρά μας. Στην Τουρκία τα πράγματα δεν άλλαξαν καθόλου.

Η Τουρκία δε, επιχειρεί να συμβεί αυτό σε όλα τα Βαλκάνια. Κι ενώ αρχικά υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς των Αλβανών και Κοσοβάρων, φαίνεται πως η πίεση των Τούρκων έπιασε τόπο. Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Κοσσυφοπέδιο «ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Τουρκία θα έρθει στο Κοσσυφοπέδιο στα τέλη Φεβρουαρίου, για να δει τι πρέπει να αλλαχθεί για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων ιστορίας, που μιλούν για την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Κοσοβάροι πολιτικοί και ιστορικοί υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται, ώστε τα κείμενά τους να έχουν λιγότερο μίσος. Όλα τα περίεργα είναι περιβεβλημένα με ωραία λόγια (τον Αττίλα οι Τούρκοι τον αποκαλούν «επιχείρηση Ειρήνης»). Ποια είναι η διαφορά Τούρκων και Αλβανών; Ότι τα σχολικά βιβλία στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο κάνουν λόγο για «οθωμανική κατοχή και δουλεία», ενώ οι Τούρκοι αντιτείνουν πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία τους Αλβανούς χρησιμοποιούσε στα Βαλκάνια (και δεν έχει άδικο).

Τώρα, οι γείτονες πρόσθεσαν και άλλο όπλο. Είχαν ήδη αναγγείλει ότι θα περιθάλπουν τους άπορους μουσουλμάνους της Θράκης σε τουρκικά νοσοκομεία, το ίδιο όμως θα πράξουν και για τους «ραγιάδες», όπου μάλιστα στέλνουν στο Αιγαίο και «πλοίο νοσοκομείο». Δεν απαιτείται πόλεμος επομένως για κυριαρχία στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, καταγγέλθηκε από τον Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτη Προβέτζα, ότι η Τουρκία άνοιξε γραφείο στη Μυτιλήνη που προωθεί άπορους ασθενείς από τη Λέσβο σε νοσοκομεία στα τουρκικά παράλια με εξαιρετικά χαμηλά νοσήλια! Σε δεύτερη φάση, μάλιστα, σχεδιάζουν και δωρεάν περίθαλψη σε άπορους και άνεργους! (Γι’ αυτό το γεγονός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο κ. Τέρενς Κουίκ, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων).

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μικρό μόνον μέρος των όσων συμβαίνουν και αναμένονται.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top