GuidePedia

0

ΜΕΘΟΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Η ναυπήγηση από την Τουρκία ενός πλωτού νοσοκομείου για το Αιγαίο, επιβεβαιώνεται και πάλι: Η ναυπήγηση ενός πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης επιβεβαιώνει το θέμα και κρούει τον δώδωνα του κινδύνου.
Φυσικά πρόκειται για άλλη μια μεθοδευμένη ενέργεια της Άγκυρας για να "ενσωματώσει" νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις υποδομές τις, καλύπτοντας έτσι την ανεπάρκεια του ελληνικού κράτους (ανυπαρξία καλύτερα), στον πρωταρχικό τομέα της Υγείας.
Οι ακρίτες των νησιών μας προσεύχονται στον καλό Θεό κάθε μέρα, απλά να μην τους τύχει τίποτα,γιατί θεωρούν εαυτούς "ξεγραμμένους".
«Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος τα οποία δεν έχουν ουσιαστικά ανάγκη, άρα περί των ελληνικών νησιών πρόκειται) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Όπως τονίζει ο κ. Πατούλης η μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονές μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση» τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση.
«Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης, Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής, και δε θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την Εθνική μας Κυριαρχία» προσθέτει.
Καλεί μάλιστα όλους τους φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά να ενδυναμώσουν την παρέμβασή τους «μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες».
Φαντασθείτε το τουρκικό πλωτό νοσοκομείο να "περιπολεί" γύρω από τα νησιά και να παρεμβαίνει στα έκτακτα περιστατικά, ειδικά στα μικρά νησιά που οι υπηρεσίες υγείας είναι ανύπαρκτες.
Μάλιστα η κίνηση αυτή έχει άμεση σχέση και με τις αποστολές έρευνας και διάσωσης: Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας σε σκάφη αναψυχής που για κάποιο λόγο οι επιβάτες τους εμφανίζουν αιφνιδιαστικά προβλήματα υγείας, προσφέροντας έτσι ουσιαστικές και πιο άμεσες υπηρεσίες από αυτές του κυριάρχου κράτους του Αρχιπελάγους που είναι η Ελλάδα...
Η Άγκυρα κάνει κινήσεις οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.
Εάν το σχέδιο αυτό της Τουρκίας επιτύχει τον στόχο του, οδεύουμε προς "ιατρικά" Ίμια. Ήδη πολλοί κάτοικοι των νησιών μας για επέίγοντα περιστατικά πηγαίνουν στα νοσοκομεία της γείτονος. όπως καταλαβαίνετε το πλοίο - νοσοκομείο έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι...ευπρόσδεκτο. Κανείς δεν θέλει να παίζει με την υγεία την δική του, και των παιδιών του. Μετά τις μαρίνες μήπως παραδίνουμε και άλλα πράγματα στους Τούρκους;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top