GuidePedia

0

«Θα απαντήσουμε αιφνιδιαστικά στην επίθεση του Ισραήλ» ανακοίνωσε η Δαμασκός στην πρώτη επίσημη αντίδρασή της ύστερα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές της εγκαταστάσεις. Παράλληλα ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στα υψώματα του Γκολάν εκλήθη από το συριακό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του επιδοθεί διαμαρτυρία.
Τα συριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο υποστράτηγος Ικμπάλ Σίνγα, επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης UNDOF του ΟΗΕ, εκλήθη στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών όπου του επιδόθηκε η διαμαρτυρία.
Η Δαμασκός μπορεί να πάρει «αιφνιδίως μια απόφαση για να απαντήσει στην επίθεση των ισραηλινών μαχητικών», δήλωσε ο Σύρος πρεσβευτής στον Λίβανο Άλι Άμπντουλ-Καρίμ Άλι, για να προσθέσει ότι:
«Η Συρία είναι προσηλωμένη στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και του εδάφους της, αλλά θα βρει την κατάλληλη στιγμή για να απαντήσει στο Ισραήλ. Η Συρία, αγωνίζεται για την εθνική της κυριαρχία και θα απαντήσει την κατάλληλη στιγμή», επανέλαβε με έμφαση.
Τις δηλώσεις του Σύρου διπλωμάτη φιλοξένησε στην ιστοσελίδα της η φιλοϊρανική οργάνωση  Hezbollah.
Παράλληλα το θέμα με την επίθεση στο στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο στην Jumharriya στα περίχωρα της Δαμασκού περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.
Αν και σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ισραηλινά μαχητικά, γεγονός που επιβεβαίωσαν αργότερα και οι ΗΠΑ, οι αντάρτες που δρουν στη Συρία είπαν ότι όλοι κάνουν λάθος;:
«Εμείς κάναμε την επίθεση»! δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών για να προσθέσει: «Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις του Σεΐχη Ahmed Yassin μαζί με μονάδες της ταξιαρχίας των μαρτύρων του A-Sham. Αυτοί κατέστρεψαν το επιστημονικό κέντρο στην Jumharriya έξω από τη Δαμασκό».
Σύμφωνα πάντα με τους αντάρτες η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έξι ρουκέτες των 120 χλστ. οι οποίες κατέστρεψαν το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν κέντρο χημικών όπλων και μέσα σε αυτό ήταν ομάδες από τη Ρωσία, το Ιράν και τρομοκράτες της Hezbollah!
Είναι η πρώτη φορά που οι αντάρτες αναλαμβάνουν την ευθύνη επίθεσης σε κέντρο χημικών όπλων όπου σύμφωνα με αυτούς υπήρχαν Ρώσοι, Ιρανοί και τρομοκράτες (το τελευταίο βέβαια δεν είναι έκπληξη ο καθένας αποκαλεί τον άλλο τρομοκράτη στην περιοχή) της Hezbollah.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top