GuidePedia

0

Οι αναφορές στην προηγούμενη προκήρυξη της «12 Φλεβάρη» πυξίδα των ερευνών της ΕΛΑΣ για τη βόμβα στο Mall 
- Τα νέα στοιχεία 
- Ερωτηματικά για την προκήρυξη στο κτύπημα κατά των γραφείων της ΝΔ
Ρεπορτάζ ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 
«Θα κάνουμε επιθέσεις εντυπωσιασμού προκειμένου να προπαγανδίσουμε τις θέσεις μας. Τα κτυπήματα θα έχουν στόχο ακόμη και να εξοργίσουν. Εμείς, ως επαναστάτες, στοχεύουμε πάντα στην πλήξη πυλώνων του κράτους και του καπιταλισμού».
Οι αναφορές αυτές στην μοναδική, μέχρι σήμερα, προκήρυξη της οργάνωσης «12 Φλεβάρη», η οποία πιθανολογείται ότι κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Mall, ορίζει, τα τελευταία 24ωρα, τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαβάζουν αναλυτικά την προκήρυξη της οργάνωσης αυτής μετά από την τοποθέτηση, στις 25 Φεβρουαρίου 2012, εμπρηστικού μηχανισμού στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω στο Μετρό, ο οποίος δεν εξερράγη. Η νέα ανάγνωση ορισμένων αποσπασμάτων αυτής της προκήρυξης προσφέρει ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα στοιχεία στους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, αφού ουσιαστικά αποκαλύπτει τον σχεδιασμό και το σκεπτικό της συγκεκριμένης ένοπλης ομάδας.
Στο κείμενο αυτό, λοιπόν, που στάλθηκε στις 2 Απριλίου 2012 -δηλαδή περίπου 40 μέρες μετά την επίθεση- το «Κίνημα 12 Φλεβάρη» ανέφερε:
«Βάλαμε εμπρηστικό μηχανισμό στο μετρό σε μια κίνηση όπου ήταν αναμενόμενο να ακουστεί και να συζητηθεί έντονα. Ακόμα και να διχάσει, να προβληματίσει, να εξοργίσει... Ακόμα και αυτό. Ή ίσως κυρίως αυτό. Έτσι λοιπόν, μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε. Μας δίνεται το βήμα να τοποθετηθούμε και να ακουστούμε. Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα για εμάς, στην παρούσα κοινωνική πραγματικότητα, από το να ξέρουμε πως μέσα από μια κίνηση θα διαχύσουμε το λόγο μας και θα προπαγανδίσουμε τις ιδέες μας, ενώ θα μας αφουγκράζεται ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συνθήκη αυτή, γιατί το κράτος, ανέκαθεν (και ιδίως σε έκρυθμες κοινωνικές συνθήκες) υπό το φόβο της απειλής του λόγου του αντιπάλου, προσπαθεί με όποιο μέσο κατέχει να τον φιμώσει και να τον περιθωριοποιήσει».
Στην συνέχεια η οργάνωση αναφερόταν στις μελλοντικές ενέργειες. Όπως σημείωνε τότε «στόχος μας είναι η όξυνση του κοινωνικού πολέμου. Ο πόλεμος προϋποθέτει πράξεις βίας, είτε για να πλήξουμε το καθεστώς στις δομές του, είτε για να εξαναγκαστεί ο αντίπαλος να κάνει αυτό που θέλουμε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Από το να πεθάνουμε αδυνατώντας να επιβιώσουμε, δίνουμε μια μάχη ζωής. Μια μάχη για την αναζήτηση μια νέας προοπτικής ζωής».
 Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ βλέπουν στην «απάντηση» που είχε δώσει τότε η οργάνωση για την επικινδυνότητα του κτυπήματος στο Μετρό και το σκεπτικό της για το «ρίσκο στο κτύπημα του Mall».
Είχε αναφέρει λοιπόν τότε για το κτύπημα στο σταθμό του Αιγάλεω: «η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού προέκυψε μετά από μελέτη του χώρου έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα εργαζόμενων και επιβατών. Ο σταθμός του Αιγάλεω πληρούσε τις προϋποθέσεις και τους όρους ασφαλείας που εμείς είχαμε θέσει έτσι ώστε πέραν των υλικών ζημιών να μην κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή. Δεν είμαστε της λογικής των παράπλευρων απωλειών, για την ακρίβεια είμαστε αντίθετοι με κάθε τέτοια λογική. Οι αγωνιστές - επαναστάτες, έχουν πρώτο τους μέλημα την ακεραιότητα των πολιτών σε πλήρη αντιδιαστολή με το κράτος και τους παρακρατικούς του μηχανισμούς που στο βωμό των εκάστοτε συμφερόντων τους (πολιτικών, οικονομικών, κάμψη κοινωνικών αντιστάσεων) δε δίνουν καμία σημασία στην ανθρώπινη ζωή».
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η οργάνωση «12 Φλεβάρη» θεωρείται μετεξέλιξη άλλης οργάνωσης που προχωρούσε τα τελευταία χρόνια σε εμπρηστικές επιθέσεις. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η οργάνωση «Φράξια Μηδενιστών», είχε προχωρήσει σε εμπρηστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Τσακάλωφ κι η οργάνωση. Ακόμη οι οργανώσεις «Συμμορίες Συνείδησης/Εξτρεμιστές Περάματος» είχαν προχωρήσει τον Μαρτίου 2009, σε εμπρηστική επίθεση σε ακινητοποιημένο συρμό του σταθμού του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Κι οι «Συμμορίες συνείδησης» αλλά κι η «Φράξια Μηδενιστών» είχαν συνδεθεί στην πορεία με την δράση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Τέλος οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν «μείζον» το θέμα με την ανάληψη ή μη της ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πριν από εννιά ημέρες, όπου οι τρομοκράτες - όπως είχε αποκαλύψει «το Βήμα» - είχαν στόχο να χρησιμοποιήσουν εκτοξευτήρα ρουκετών. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν την περίπτωση να μην αποσταλεί κείμενο ανάληψης της ευθύνης λόγω της αποτυχίας αυτού του εγχειρήματος των ενόπλων που έριξαν μόνο μερικές σφαίρες με καλάσνικοφ και ένα 38αρι Μάγκνουμ. Σε μια περίπτωση που δεν σταλεί προκήρυξη ελλοχεύει -σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ- ο κίνδυνος να υπάρξει νέο σημαντικό κτύπημα της ίδιας οργάνωσης.
BHMA

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top