GuidePedia

0

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι πλέον σαφές ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο “αντίπαλα” στρατόπεδα για το θέμα της ΑΟΖ. Δεν γίνεται πλέον καμία προσπάθεια να …το κρατήσουν μυστικό!

Από τη μία το υπουργείο Εξωτερικών που εμφανίζεται επιφυλακτικό για οποιαδήποτε σκέψη και ενέργεια σε σχέση με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, “εδώ και τώρα”.

Από την άλλη μια ομάδα στενών συνεργατών του Σαμαρά που μοιάζουν έτοιμοι …για όλα. Στα λόγια τουλάχιστον! Γιατί και στα Ίμια όλοι ήταν πολλοί …ζωηροί μέχρι τη στιγμή που κλήθηκαν να δώσουν τη τελευταία εντολή. Αλλά όταν άνοιξαν το στόμα τους ακούστηκε μόνο το “ευχαριστούμε τους Αμερικανούς”.

Εκτός βέβαια από αυτούς που κάνουν “εξωτερική πολιτική” με βάση τα δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής ,σε συνάρτηση με το πόσο επηρεάζουν τη ΝΔ, υπάρχουν και αρκετοί σοβαροί επιστήμονες που είναι υπέρ της ανκήρυξης ΑΟΖ άμεσα. Όπως ο κ.Νίκος Λυγερός ,απόψεις και άρθα του οποίου πολύ συχνά πλέον αναδημοσιεύουμε.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσπαθούμε να πιστέψουμε ότι ο Σαμαράς ξέρει τι κάνει στο θέμα της ΑΟΖ. Ότι εχει διασφαλίσει -όχι στα λόγια μόνο- τα νώτα μας. Ότι στις επαφές που είχε και θα έχει στο εξωτερικό θα πήρε και θα πάρει πολύ χειροπιαστές διαβεβαιώσεις. Γιατί όλα τ΄ άλλα που ακούμε και διαβάζουμε να διαρρέονται από κυβερνητικούς κύκλους θα λέγαμε ότι είναι αστεία ,αν δεν είχαν να κάνουν μ΄ ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα. Είναι επικίδυνα.

Όποιος πιστεύει ότι η Τουρκία δεν θα αντιδράσει θα πρέπει να το αποδείξει. Κι επειδή δεν θα μπορέσει να το κάνει ,καλό θα είναι επανλαμβάνουμε η κυβέρνηση να προετοιμάσει τη χώρα και στρατιωτικά, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πρόσκλησης και αμφισβήτησης.

Δεν λέμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να ανακηρύξει ΑΟΖ. Πρέπει να το κάνει όμως έχοντας εξασφαλίσει ότι θα επιβάλει τα νόμιμα και δεν θα αναγκαστεί μέσα από μια κρίση να υποχωρήσει και να ενδώσει σε πιέσεις. Αν αυτό συμβεί όσοι σήμερα εμφανίζονται ένθερμοι υποστηρικτές μιας κίνησης που δείχνει τουλάχιστον ριψοκίνδυνοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την λαϊκή οργή που δεν θα μπορέσει να ανεχτεί ήττα και σε εθνικό θέμα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top