GuidePedia

0

του Ισμαήλ Σαμπαχαντίν*
Το 60% του τουρκικού λαού δεν εγκρίνει την πολιτική που ακολουθούμε ως Τουρκία στην περίπτωση της Συρίας. Αυτό δείχνουν σχετικές δημοσκοπήσεις. Πάνω από το 50% του κόσμου δεν θέλει στη χώρα μας πρόσφυγες από τη Συρία, όπως και πάνω από το 80% δεν θα ήθελε τον πόλεμο με τη Συρία, άσχετα αν θα το προέβλεπε ακόμη και ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών. Παρ' ότι το κόμμα του Ερντογάν ισχυρίζεται ότι σέβεται τη βούληση του λαού, έχει ζητήσει την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης για επέμβαση στη Συρία και ενέκρινε και την τοποθέτηση πυραύλων ''Πάτριοτ'', που θα χρησιμοποιήσουν ξένοι στρατοί, κατά μήκος της μεθορίου με τη Συρία.
Η κυβέρνηση στην Άγκυρα ετοιμάζεται για πόλεμο με Συρία και Ιράν, αντί να στραφεί προς την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ, η οποία έχοντας τη στήριξη της διοίκησης-μαριονέτας του Βόρειου Ιράκ, διενεργεί επιθέσεις, εγκλήματα, στήνει ενέδρες ενώ εξοπλίζει και τα μέλη του ΡΚΚ της Συρίας. Η Τουρκία θα έπρεπε να είχε ως στόχο να καταλάβει τα στρατόπεδα του ΡΚΚ και να δημιουργήσει νεκρή ζώνη στην περιοχή.
Λέγεται ότι οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν πρώτα κατά της Συρίας και όταν, στη συνέχεια, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αρχίσουν τις επιθέσεις κατά του Ιράν, θα χρησιμοποιηθούν κατά της χώρας αυτής προκειμένου να προστατευτούν από τους ιρανικούς πυραύλους οι αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία και το Ισραήλ.
Γιατί στόχος είναι η Συρία και όχι οι βάσεις των Κούρδων στο όρος Καντίλ, από όπου εξορμούν και εντός μερικών μηνών σκότωσαν εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες; Γιατί η προετοιμασία για πόλεμο με το Ιράν και τη Συρία, από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η χώρα αυτή διαθέτει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και χημικά όπλα τα οποία εφοδιάζεται από Ιράν, Κίνα και Ρωσία και είναι ικανά να καταστρέψουν μεγάλο αριθμό τουρκικών πόλεων; Γιατί οι προετοιμασίες για πόλεμο με Συρία και Ιράν, από τη στιγμή που εκατοντάδες στρατηγοί μας και αξιωματικοί μας σαπίζουν στις φυλακές μετά από άδικες κατηγορίες; Γιατί ο πόλεμος αυτός από τη στιγμή που το ηθικό του Στρατού μας είναι πεσμένο;
Μήπως στόχος είναι να φιμώσουν τους δημοσιογράφους οι οποίοι θα δημοσιεύσουν τις αντιδράσεις των στρατηγών που θα εναντιωθούν στον πόλεμο αυτό; Σήμερα η Τουρκία καλύπτει πέραν του 80% των αναγκών της σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο από Ρωσία, Ιράν και Ιράκ, χώρες οι οποίες υποστηρίζουν τη Συρία. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να αντιληφθείς ότι σε περίπτωση πολέμου με Συρία και Ιράν θα διακοπεί η προμήθεια. Εξάλλου, στα πλαίσια της Αραβικής Αλληλεγγύης, οι Άραβες δεν θα ξεχυθούν στους δρόμους κατά της Τουρκίας; Δεν θα αρχίσει το μποϊκοτάρισμα τουρκικών προϊόντων; Και τέλος, το Ισραήλ, που επιδιώκει την κρίση μεταξύ Τουρκίας και Αράβων, δεν θα προβεί σε προβοκατόρικες ενέργειες;

VOLKAN
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top