GuidePedia

0

Η τουρκική κυβέρνηση και ο φυλακισμένος ιστορικός ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο το οποίο θα τηρηθεί στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με στόχο τη διευθέτηση του κουρδικού προβλήματος της Τουρκίας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την Τουρκία και κυρίως από την εφημερίδα «Radikal» τα οποία επικαλείται και το Reuters σε σχετικό τηλεγράφημα, το σχέδιο έχει τέσσερα στάδια. Μετά την εκεχειρία που όπως μεταδώσαμε νωρίτερα θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο (η Τουρκία θα έχει ξεπεράσει τον πολύ επικίνδυνο χειμώνα…) και θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τον αφοπλισμό των ανταρτών.
Ο Οτζαλάν θα απευθύνει τέσσερις επιστολές προς το κουρδικό κόμμα BDP, το δικό του PKK και πιο συγκεκριμένα στους ηγέτες του στρατιωτικού σκέλους στο Βόρειο Ιράκ, στην Ευρώπη όπου υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές του κόμματος και στην Τουρκική Δημοκρατία… Η επιστολή θα εμπεριέχει το δικό του «όραμα» για τον τερματισμό της σύγκρουσης (κάπου εδώ τον θυμόμαστε να προτείνει την ανάληψη της αρχηγίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για να νικήσουν από κοινού, Κούρδοι και Έλληνες την Τουρκία…).
Το τουρκικό κράτος θα αφήσει ελεύθερους χιλιάδες υποστηρικτές του PKK που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας. Θα προωθήσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα κατοχυρώνουν το δικαίωμα χρήσης της κουρδικής γλώσσας στην εκπαίδευση και γενικότερα ενίσχυση της αυτονομίας του κουρδικού πληθυσμού.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top