GuidePedia

0

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Ανοίγουν και πάλι το Ασφαλιστικό με στόχο να κάνουν τις κύριες συντάξεις «φιλοδώρημα». Κι αυτό συμβαίνει, τη στιγμή που με την ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων θα μπορεί το κράτος να μην χορηγεί καθόλου επικουρικές συντάξεις.
«Ο θάνατος των συνταξιούχων» είναι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση ως προς το θέμα του ασφαλιστικού. Τη σκανδάλη για τη χαριστική βολή είναι έτοιμος να πατήσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Και να σκεφτεί κανείς, πως ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει επανειλημμένα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Απίστευτα ψεύδη σε βάρος των ανθρώπων που τον στήριξαν στις εκλογές. «Έχει ο καιρός γυρίσματα», προειδοποιούν οι συνταξιούχοι, αλλά μέχρι τότε… ποιος ζει.
Οι συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν με 300 και 400 ευρώ το μήνα, όταν η αποτυχημένη, ομολογουμένως πλέον και από την τρόικα, μνημονιακή πολιτική έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα της. Οι απόμαχοι της εργασίας δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους, δεν μπορούν να ζεσταθούν, ζητούν ακόμη και από το φούρνο μισή φρατζόλα ψωμί. Για την κατάσταση αυτή επιχαίρει η κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι «έσωσε» τη χώρα και τους Έλληνες. Φαίνεται πώς η «εγχώρια τρόικα» είναι βασιλικότερη του βασιλέως και δεν πρόκειται να σταματήσει το έργο της μέχρι να πεθάνει τους συνταξιούχους και να εξαθλιώσει τους μισθωτούς.
Το υπουργείο Εργασίας λοιπόν δρομολογεί την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης των υφιστάμενων Ταμείων Κύριας Ασφάλισης, κάτι που θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας σε περαιτέρω μείωση στο ύψος των συντάξεων. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει οριστικοποιηθεί το νομοσχέδιο και να έχει γίνει νόμος τους κράτους.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που θα αναλάβει το έργο των νέων περικοπών στις συντάξεις ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε και απολύσεις. «Η ολοκλήρωση αυτού του έργου εναρμόνισης, στο τέλος του τρέχοντος έτους, αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού», είπε ο υπουργός Εργασίας.
Η νέα μείωση σχεδιάζεται πριν ακόμη οι συνταξιούχοι συνέλθουν από το σοκ των προηγούμενων μειώσεων, οι οποίες θα φανούν με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου και πριν ακόμη γίνει πλήρως αντιληπτή η ρύθμιση που αφορά στα Επικουρικά Ταμεία. Βάσει αυτής, και συγκεκριμένα της συγχώνευσης των επικουρικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, οι συντάξεις θα μπορούν να αναπροσαρμόζονται κάθε τρίμηνο, ανάλογα με την αποδοτικότητα των κεφαλαίων του. Αυτό σημαίνει πώς αν δεν έχει αρκετά έσοδα, αφού δεν θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό θα μπορεί να μην χορηγήσει καθόλου επικουρικές συντάξεις.
Ασφαλιστικές εισφορές μιας ζωής ολόκληρης η κυβέρνηση αποφάσισε να τις πετάξει στη χοάνη του δημοσίου χρέους αδιαφορώντας για τους συνταξιούχους.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top