GuidePedia

0

Μπορεί μπροστά στις κάμερες Σαμαράς και Μέρκελ να μοίραζαν χαμόγελα, ωστόσο πίσω από αυτές τα πράγματα είναι διφορρούμενα. Από την ώρα που οι πόρτες κλείνουν κανείς δεν γνωρίζει το κλίμα που επικρατεί εντός και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι κάτι τρέχει με τον Σαμαρά και την Μέρκελ...

Αυτό ισχυρίζονται γερμανοί δημοσιογράφοι σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel το οποίο εικάζει ότι κάτι δεν πήγε καλά στην τελευταία συνάντηση τους. «Γιατί θα έπρεπε να έχουν εκ νέου συνάντηση κρίσης» οι δύο ηγέτες αναρωτιέται ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως «τι θα βγει αυτή τη φορά από τη συνάντηση;».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι δύο πολιτικοί έκαναν δηλώσεις πριν από τη σημερινή συνάντηση και όχι μετά από αυτήν. Το τί ακριβώς συζητήθηκε εντός της γερμανικής Καγκελαρίας παραμένει άγνωστο αφού η συζήτηση ήταν «κεκλεισμένων των θυρών».

Σαμαράς και Μέρκελ, έσπευσαν να τονίσουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δύο πλευρές, για την ανάπτυξη της οικονομίας τόσο της ελληνικής όσο και τις ευρωπαϊκής. Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της «ρευστότητας» στη χώρα, την οποία χαρακτήρισε «αίμα της οικονομίας μαζί με της επενδύσεις». Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι θα ενημερωθεί από τον κ. Σαμαρά για την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας πως ζητήματα που άπτονται της οικονομικής ανάπτυξης δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Κωστή Χατζηδάκη στον οποίο και θα μεταφέρει τις λεπτομέρειες της συνάντησης με την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να επισπευθούν τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο για την ανάπτυξη.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top