GuidePedia

0

Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της χώρας, θέμα το οποίο το «defence-point.gr» παρακολουθεί συστηματικά λόγω του αναμφισβήτητου ενδιαφέροντος και της κρισιμότητάς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν βρει κοινό τόπο στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, καθώς πληροφορίες των τελευταίων ημερών ανέφεραν ότι η μια πλευρά κοιτούσε προς την… ανατολή και η άλλη προς τη δύση (κυριολεκτικά ή μεταφορικά δεν έχει σημασία…).
Εάν οι πληροφορίες επαληθευθούν θα εκπληρώνεται μια βασική παράμετρος της ανάλυσης για το θέμα που δημοσιεύθηκε χθες (http://www.defence-point.gr/news/?p=67104) η οποία και αφορά στην εξαιρετική οργάνωση του ελληνικού κράτους, καθώς επίσης και στην απόλυτη (συν)αντίληψη όλων των ζωτικών παραμέτρων στο πλαίσιο της εξέτασης των σεναρίων με τα οποία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη η ελληνική πλευρά.
Εικάζουμε, ότι για να έχουν όλοι καταλήξει στα τελικά συμπεράσματά τους, έχει ενημερωθεί η στρατιωτική ηγεσία και αντιστρόφως έχουν εξηγηθεί με τρόπο κατανοητό τα δεδομένα του προβλήματος σε στρατιωτικό επίπεδο. Το θέμα σίγουρα αποτελεί ευκαιρία να μάθει η χώρα να δρα συντεταγμένα με γνώση και ανάλυση όλων των παραμέτρων ενός προβλήματος, ιδίως σε περιπτώσεις όπου αυτό που διακυβεύεται είναι ζωτικά εθνικά συμφέροντα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top