GuidePedia

0

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης, η Jabhat al-Nusra η οποία πρακτικά είναι όργανο της Αλ Κάϊντα, επιτέθηκε κατά της μεγαλύτερης αποθήκης χημικών όπλων του συριακού Στρατού στην Al Safira, κοντά στο Χαλέπι, χθες το πρωί με αποτέλεσμα οι συριακές δυνάμεις να αναγκαστούν να εξαπολύυσουν νβλήματα SCUD με συμβατικές κεφαλές κατά των συγκεντρώσεων των ανταρτών. Για την ακρίβεια, χθες τα ξημερώματα της Πέμπτης, βρισκόντουσαν μόλις ένα χιλιόμετρο από την περίφραξη βορειοδυτικά της βάσης και προωθούνταν με γρήγορους ρυθμούς.
"Μέχρι το τέλος της εβδομάδας,οι τζιχαντιστές της Jabhat al-Nusra μπορεί να καταλάμβαναν την βάση και να έπαιρνανι τον έλεγχο των αποθεμάτων όπου πύραυλοι Scud D βρίσκονται οπλισμένοι με χημικές κεφαλές" αναφέρουν ισραηλινές πηγές.
Η εντολή για βολές των SCUD δόθηκε από τον ίδιο τον Μ.Άσαντ, με στόχο τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των ανταρτών και έστειλε κι ένα μήνυμα κατ'αυτό τον τρόπο, όοι οι επόμενες βολές θα γίνουν με χημική γόμωση, ότι και αν σημαίνει αυτό.
Αλλά τα πράματα είναι κρίσιμα. Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί "προσεύχονται" να σταματήσει ο συριακός Στρατός τους μαχητές της Αλ Κάιντα από την κατάληψη του Al-Safira. Σε διαφορετική περίπτωση έχουν έτοιμη επιχείρηση αεραπόβασης σε συνεργασία με δυτικούς για να πάρουν υπό τον έλεγχό τους την βάση, δεδομένου ότι η πτώση της Αλ Safira στα χέρια της "θυγατρικής" της Αλ Κάϊντα, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για την Μ.Ανατολή, αλλά ακόμα και για την Ευρώπη: Στην βάση είναι αποθηκευμένοι περίπου 30 πύραυλοι εδάφους-εδάφους SCUD-C...
Χαρακτηριστικό του σι σημαίνει η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ότι μόλις την περασμένη Τρίτη,στις 11 Δεκεμβρίου,οι ΗΠΑ έθεσαν την Jabhat al-Nusra στην μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων και κατατάσσεται πλέον ως «ξένη τρομοκρατική οργάνωση» και συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Μετά τις βολές των πυραύλων ανακόπηκε η επίθεση, όχι τόσο λόγω απωλειών των ατναρτών, όσο γιατι φιβήθηκαν ότι θα ακολουθούσαν SCUD με χημικές κεφαλές. Η οργάνωση έχει 10.000 μαχητές, είναι η καλύτερα εκπαιδευμένη και πιο επαγγελματική συνιστώσα του συριακού επαναστατικού μετώπου.
Μόνο στο Χαλέπι η Jabhat al-Nusra διαθέτει 3.000 μαχητές από τους 14.000 του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" που αυτή τη στιγμή πολεμούν κατά του συριακού Στρατού. Είναι η καλύτερα εξοπλισμένη από οποιαδήποτε άλλη δύναμη ανταρτών της Συρίας, χάρη στην γενναιόδωρη οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια απόπηγές του Περσικού Κόλπου,και ειδικά τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ και έχει στην κατοχή της εκτός από όλμους και αντιαρματικά συστήματα.
Το εντυπωσιακό και αυτό πυο δείχνει πόσο μπλεγμένη είναι η κατάσταση στην Συρία είνει ότι μπορεί στις ΗΠΑ να θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση, αλλά οι ίδιες οι ΗΠΑ τους αναγνώρισαν επίσημα ως νόμιμους εκπροσώπους της κυβέρνησης της Συρίας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top