GuidePedia

0

Εμβάθυνση και περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των ελληνοϊσραηλινών αμυντικών σχέσεων αποφάσισε η κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, σε σημείο που πλέον η στρατηγική συνεργασία να μπορεί να χαρακτηριστεί "συμμαχικός άξονας" στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές δόθηκε εντολή στα Επιτελεία να αυξήσουν το επίπεδο συνεργασίας με τα αντίστοιχα ισραηλινά και να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο (!) οι ήδη συχνές ασκήσεις μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
Μάλιστα πλέον, θα επεκταθεί η συνεργασία και σε χερσαίες αποστολές τμημάτων ειδικών δυνάμεων που θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις. Προοπτικά και μελλοντικά θα υπάρξουν κοινές περιπολίες στο χώρο της Α.Μεσόγειο, αεροναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών, βάσει των πρωτοκόλλων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών...
Σε ότι αφορά την πρόσφατη άσκηση, το χθεσινό σκέλος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών (ισχυρών ανέμων) που θα προκαλούσαν προβλήματα και θα ενείχαν αυξημένο κίνδυνο στις αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού, αφού τα ισραηλινά μαχητικά (9 F-16C και 3 F-15 Ra'am), καθώς και δύο αεροσκάφη-τάνκερ πετάνε απ'ευθείας από το Ισραήλ, εκτελούν τις αποστολές εντός του ΕΕΧ και το FIR Αθηνών και εν συνεχεία αποχωρούν.
Άρα οι καιρικές συνθήκες για τον εναέριο ανεφοδιασμό πρέπει να είναι ιδανικές.
Πάντως η άσκηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η άσκηση έγινε στο πεδίο βολής Άνδρου και στο Μυρτώο στα Καράβια.
Φαίνεται ότι οι συμφωνίες που έχουν κάνει οι Π.Παναγιωτόπουλος και Μ.Νετανιάχου και Ε.Μπάρακ, είναι πολύ ευρύτερες από αυτές που αρχικά είχαν ανακοινωθεί...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top