GuidePedia

0

ΜΕ 10.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ

To αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Eisenhower έπλεε χθες ανοικτά των συριακών ακτών, αλλά με κατεύθυνση δυτική. Έχει ήδη ενωθεί το Battle Group με κάποια από τα πλοία του 6ου αμερικανικού Στόλου που επιχειρούν στην περιοχή, δείχνοντας ότι η επέμβαση στη Συρία πιθανόν είναι προ των πυλών. Πάντως το κανονικό του δρομολόγιο δείχνει επιστροφή στις ΗΠΑ. Αν αλλάξει κάτι, τότε θα σημαίνει επιδείνωση της κατάστασης.
Η ομάδα κρούσης του Eisenhower πέρασε τα Στενά του Σουέζ ερχόμενο από τον Περσικό Κόλπο το περασμένο Σάββατο και έπλευσε προς την Α.Μεσόγειο εν μέσω ισχυρής θύελλας, φορτωμένο πολεμικά αεροσκάφη και 8000 προσωπικό (ναύτες, πιλότους, πεζοναύτες).

Η ομάδα του USS Eisenhower ενώνεται με την ομάδα των USS Iwo Jima Amphibious που μεταφέρει 2500 πεζοναύτες.
Τώρα η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με 10.000 μάχιμους άνδρες, 70 πολεμικά αεροσκάφη και τουλάχιστον 17 πολεμικά πλοία συμπεριλαμβανομένου των 3 αμφίβιων Iwo Jima, και 10 φρεγατών, και αντιτορπιλικών, αν βέβαια το αεροπλανοφόρο μείνει στην περιοχή (θα σας ενημερώσουμε εντός της ημέρας αν παρέμεινε η συνέχισε το ταξίδι του δυτικά)..
Τέσσερα από αυτά τα πλοία είναι εξοπλισμένα με το Aegis.
Αυτή η μεγάλη αμερικανική αρμάδα φέρνει μεγάλη πίεση για τις αντοχές του καθεστώτος Ασαντ που έχει επιβιώσει μέχρι τώρα τις προσπάθειες δύο χρόνων της Δύσης, για να το καταστρέψουν.
Η παρουσία αυτής της δύναμης δείχνει ετοιμότητα επέμβασης στη συριακή σύγκρουση μόλις το επιτρέψει ο καιρός.
Φυσικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πανηγύριζε για τις εξελίξεις λέγοντας " Η προστασία από το ΝΑΤΟ έρχεται σε τρεις διαστάσεις. Στο μικρό βεληνεκές από τους Πάτριοτ, στο μεσαίο από το σύστημα THAD και στο μεγάλο βεληνεκές απότο Aegis." (σ.σ.: από πότε εγκαταστάθηκαν THAAD στην Τουρκία;)
Ενώ οι Πάτριοτ βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια και θα τοποθετηθούν στα τουρκοσυριακά σύνορα, το THAD και το Aegis έρχονται με την ομάδα κρούσης του USS Eisenhower. Ο Νταβούτογλου συνέχισε λέγοντας "με αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα η Τουρκία θα έχει μέγιστη προστασία. Το καθεστώς Άσαντ διαθέτει 700 πυραύλους, και η τοποθεσία τους δεν είναι μυστική στην Άγκυρα." δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις της Τουρκίας να χτυπήσει εντός Συρίας τοποθεσίες πυραύλων.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, και η υφήλιος θα δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top