GuidePedia

0

Οι ραγδαίες εξελίξεις για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα συνεχίζονται. Στην Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης με ηγετικές προσωπικότητες άλλων κρατών, να επιφέρει καλύτερη μεταχείριση της Ελλάδας στις όποιες διαπραγματεύσεις. Ωστόσο αγκάθι αποτελεί το φορολογικό, το οποίο έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις εντός Συγγρού.
Στον ΣΥΡΙΖΑ τείνουν να μετατραπούν σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, προκειμένου να μπορέσουν να «βγάλουν» από πάνω τους την «ταμπέλα» της ακραία παράταξης και να κυβερνήσουν. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση η ξεχωριστή αναφορά του αριστερού ρεύματος με αρχηγό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ανησυχεί για την «ρεαλιστική» στροφή της ηγεσίας προς την Ευρώπη και το Κέντρο.
Στο ΠΑΣΟΚ, μη έχοντας πλάνο για την επόμενη μέρα, ασχολούνται και ανταλλάσσουν βίντεο με την Χρυσή Αυγή.
Τριγμοί και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού η πολιτική στρατηγική και ο… φιλοαμερικανισμός του Πάνου Καμμένου έχουν δυσαρεστήσει ορισμένους εντός κόμματος.
Τεμαχισμοί κομμάτων και δημιουργία νέων με ενδεχόμενες συγχωνεύσεις βρίσκονται, λοιπόν, σε εξέλιξη εν μέσω έντονων διεργασιών σε Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά.
Ένα είναι το σίγουρο: Χρειάζονται νέες ιδέες, νέα πρόσωπα και διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας σε ότι, αφορά τις δυνατότητες, την θέση, την ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Ήρθε η ώρα να ακουστούν λόγια ντόμπρα και σταράτα και να περάσουν στην άκρη οι «θεωρητικούρες» και τα ιδεολογήματα πάσης φύσεως.
Στον υπόλοιπο κόσμο τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, μιας και η Ρωσία πιέζεται έντονα από τις πολυεθνικές να υποκύψει στις ορέξεις της παγκόσμιας διαπλοκής και να παραδώσει τον έλεγχο του πλούτου της στα χέρια των παγκοσμιοποιητών. Ο Πούτιν κερδίζει χρόνο με επιχειρηματικούς ελιγμούς, αλλά η Δύση προσπαθεί να κατεβάσει την Ρωσία στην Μέση Ανατολή. Όλα εξαρτώνται από την διπλωματία και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τίποτα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top