GuidePedia

0

Οριστικό τέλος φαίνεται πως μπαίνει στις ψευδαισθήσεις πολλών αναφορικά με την έκταση των παραχωρήσεων στις οποίες θα μπορούσε να προβεί η Ρωσία για αν διασώσει την Ελλάδα και την Κύπρο δίνει συνέντευξη Ρώσου υφυπουργού, ο οποίος ξεκαθαρίζει εμμέσως ότι το μέλλον του Ελληνισμού είναι στα «νύχια» της Τρόικας… Εκτός κι αν αποφασίζαμε συνολική αλλαγή προσανατολισμού προσθέτουμε εμείς, η οποία βέβαια θα μας εξέθετε επίσης σε τεράστιους κινδύνους…
Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «newsit.com.cy» της Κύπρου:
H Ρωσία δεν σχεδιάζει να χορηγήσει δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ στην Κύπρο, ξεκαθαρίζει ο Υφυπουργός Οικονομικών της χώρας Σεργκέι Στόρτσακ σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Μπλούμπεργκ.
Οι κίνδυνοι κατά τον Ρώσο Υφυπουργό είναι μεγάλοι για ένα πιστωτή, εξηγώντας πως όποιος συμβάλει στη διαδικασία ς χρηματοδότηση της Κύπρου για να βοηθήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, θα αναλάβει ένα τεράστιο κίνδυνο.
Αν και η χώρα του δεν αποκλείει συμμετοχή στο δάνειο για την Κύπρο, εντούτοις, ο Σεργκέι Στόρτσακ επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν είναι από τους κύριους πιστωτές, σημειώνοντας πως εάν διαμορφωθεί μία ομάδα δανειστών για την Κύπρο, αυτή θα πρέπει να έχει ως κύριο άξονα την ΕΕ.
Οι διμερείς οικονομικές δανεισμού σε ξένα κράτη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια εμπορική συναλλαγή, όπου ο πιστωτής αναμένει να αποπληρωθεί, ανέφερε ο Ρώσος Υφυπουργός.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top