GuidePedia

0

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας δεν δείχνουν να βελτιώνονται, ειδικά μετά την πρόθεση Πούτιν να ενισχύσει περαιτέρω την γεωπολιτική άνοδο της «Αρκούδας» και όχι να υποκύψει στις απαιτήσεις του αμερικανό-εβραϊκού λόμπι.Έτσι το ρωσικό κοινοβούλιο ετοιμάζεται να εξετάσει το ενδεχόμενο απαγόρευσης υιοθεσίας παιδιών της χώρας από Αμερικανούς πολίτες. Σύμφωνα με το Associated Press, η κίνηση αυτή θεωρείται ως η ρωσική απάντηση στην απαγόρευση της εισόδου σε Ρώσους πολίτες που εμπλέκονταν στην υπόθεση θανάτου του δικηγόρου, Σεργκέι Μαγκνίτσκι.
Ασυμφωνία υφίσταται και για την Συρία. Η Ρωσία δεν συμμερίζεται πολλές από τις ανησυχίες των Αμερικανών. Το βασικό πρόβλημα που την απασχολεί είναι όξυνση των διαθρησκευτικών συγκρούσεων. Σε σχέση με το χημικό οπλοστάσιο το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν θεωρεί ότι η κυβέρνηση της Συρίας θα κάνει χρήση χημικών. Αντίθετα πραγματική απειλή αποτελεί η πιθανότητα αυτά να βρεθούν στα χέρια των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα που μάχονται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών, υποστηρίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Το Κρεμλίνο τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μια μεταβατικής Αρχής, ειδικά μάλιστα εφόσον το μέτρο αυτό προβλέπεται από το ανακοινωθέν της Γενεύης, την ειρηνική υλοποίηση του οποίου η Ρωσία επιδιώκει εδώ και αρκετό καιρό. Εντούτοις πουθενά δεν αναφέρεται πως στην μεταβατική κυβέρνηση απαγορεύεται να συμμετέχει ο Άσαντ, υποστηρίζουν στην Μόσχα.
«Δεν διεξάγουμε κανενός είδους διαπραγματεύσεις που να αφορούν την τύχη του Μπασάρ Άσαντ», ξεκαθαρίζει ο Λαβρόφ. Οι Ρώσοι μάλιστα προτρέπουν τις Η.Π.Α., να τον πιέσουν.
Μάταια η Χίλαρι Κλίντον προσπάθησε να πείσει τον Λαβρόφ να υποχωρήσει η Ρωσία και να αποδεχθεί την ενεργοποίηση του άρθρου 41 του Καταστατικού του ΟΗΕ, δηλαδή την «πλήρη ή τμηματική διακοπή των οικονομικών σχέσεων, της σιδηροδρομικής, ναυτικής, αεροπορικής, ταχυδρομικής, τηλεγραφικής, ραδιοφωνικής και άλλου είδους επικοινωνίας, καθώς και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων» με το καθεστώς. Η χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου άρθρου βρισκόταν και σε ένα από τα ψηφίσματα για τη Συρίαν το οποίο είχαν μπλοκάρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Ρωσία και Κίνα.
Η θέση των Ρώσων παραμένει αναλλοίωτη, αφού δεν επιθυμούν μεταβατική κυβέρνηση στα πρότυπα της Ουάσινγκτον. Μαζί τους έχουν και τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν κι αυτοί τα δικά τους συμφέροντα, αφού αυτό είναι η πολιτική. Συμφέροντα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top