GuidePedia

0

Εκτιμά ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει ακόμη «σημαντική»

Η Ελλάδα μπορεί να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη στο άμεσο μέλλον, αλλά η ευρωζώνη θα πρέπει να γίνει μια transfer union για να την κρατήσει μέσα, δήλωσε ο Nouriel Roubini από το Βερολίνο.

«Για να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, ουσιαστικά χρειάζεται μια transfer union, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι μακροπρόθεσμα, θα χρειαστούν 10-20 χρόνια λιτότητας και μεταρρυθμίσεων για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα και επομένως πρέπει να δοθούν λεφτά και να υπάρχει υπομονή», δήλωσε ο Roubini.

«Εάν υπάρχει προθυμία για κάτι τέτοιο, προκειμένου να διατηρηθεί όλη η ευρωζώνη μαζί, είτε αφορά σε πολιτικούς λόγους, είτε οικονομικούς είτε γεωπολιτικούς είτε λόγους εξωτερικής πολιτικής, τότε η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία», δήλωσε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει ακόμη «σημαντική» (τον Ιούλιο προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας το 2013), αλλά χαμηλότερα από το 50% τώρα. το βασικό που άλλαξε αυτή την πορεία, ήταν η στροφή στη συμπεριφορά της Γερμανίας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top