GuidePedia

0

Στο «αναμορφωτήριο» του 4ου Ράιχ υποχρεώνεται, από εδώ και πέρα, να ενταχθεί και το σύστημα της διαπλοκής των εγχώριων μνημονιακών - συστημικών συμφερόντων, προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωσή του… Ο κ. Σόιμπλε υπέδειξε ευθέως ότι το «λόμπι» (η ελίτ, επί το «ευγενέστερον) των οικονομικών - βιομηχανικών συμφερόντων της χώρας μας είναι ανίκανο και υπεύθυνο και αυτό για την κρίση.
Ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες όλος αυτός ο «εσμός συμφερόντων» -μεταπράτες / προμηθευτές, τραπεζίτες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, μεγαλοεργολάβοι- νιώθει να κλονίζεται η «αυτοκρατορία» του, το σταθερό έδαφος της αναπαραγωγής του.
Το ακλόνητο θεμέλιο της δικομματικής / κυβερνητικής εξουσίας, πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε το πανίσχυρο σύστημα της διαπλοκής, έχει εκχωρήσει πλέον την εξουσία του στο 4ο Ράιχ, στο ΔΝΤ, στους εκπροσώπους της χρηματοπιστωτικής δικτατορίας. Ο κρατικός μηχανισμός, το πιο αποδοτικό «εργαλείο» που το λόμπι των συμφερόντων διαχειριζόταν για να παίρνει έργα και εργολαβίες, για να «προμηθεύει» το Δημόσιο, να εισπράττει δισεκατομμύρια δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες, εξαγοράζοντας μέσω της «μίζας» κρίσιμους πυρήνες αποφάσεων στο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας, πέρασε πια σε «άλλα χέρια»ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.
Τώρα η κρατική εξουσία μέσω των επιτρόπων και του πλήρους ελέγχου που επιβάλλεται στις οικονομικές και λειτουργικές διαδικασίες του κρατικού μηχανισμού, των τραπεζών, των επιχειρήσεων του Δημοσίου εξειδικεύει και διαμορφώνει -στις λεπτομέρειές της- τη δομή εξουσίας της ξένης κατοχής.
Η διαπλοκή, το σύστημα συμφερόντων, πρέπει τώρα να «επαναπροσανατολισθεί», να ενταχθεί στη δομή συμφερόντων της νέας κατοχικής εξουσίας. Πρέπει να υπηρετήσει τους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους της γερμανικής οικονομίας, τις κερδοσκοπικές επιλογές της τραπεζικής δικτατορίας.
Πρέπει, συνεπώς, το σύστημα των εγχώριων μνημονιακών / διαπλεκόμενων συμφερόντων να μετατραπεί από ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΕ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ. Αυτήν τη «μεταρρύθμιση» η «διαπλοκή» δεν θέλει να την υποστεί… δεν την αντέχει…
>Όσο καιρό ισοπεδώνεται η ελληνική κοινωνία, διαλύονται οι κοινωνικοί θεσμοί, καταργούνται τα εργασιακά δικαιώματα, βουλιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, διαλύεται ο κρατικός μηχανισμός και η ανεργία προσλαμβάνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, τα μνημονιακά συμφέροντα δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν τις κυβερνήσεις των Μνημονίων και χρησιμοποιούν επί 24ώρου βάσης τους προπαγανδιστικούς τους μηχανισμούς, προκειμένου να υλοποιήσουν τη στρατηγική της τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, να διχάσουν την κοινωνία, να διαμορφώσουν κλίμα «κοινωνικού εμφυλίου», οδηγώντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, σ' έναν πόλεμο «όλων εναντίον όλων» (omnium contra omnes, κατά τον Τ. Hobbes)… Ως και σεμινάρια μνημονιακής προπαγάνδας είχαν παρακολουθήσει επιλεγμένοι τηλεοπτικοί ινστρούκτορες, προκειμένου να γίνουν «πειστικοί»…
Τώρα οι ίδιοι αυτοί προπαγανδιστές, μαζί με φανατικούς οπαδούς των Μνημονίων, μαζί με τους εισαγγελικούς κατήγορους και υβριστές, που στρέφονταν εναντίον κάθε φωνής και σκέψης που τολμούσε να διατυπώσει κάποια ένσταση ή αντίρρηση προς την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων, άλλαξαν ξαφνικά «τροπάριο» και άρχισαν να καταφέρονται κατά του Β. Σόιμπλε, της Ά. Μέρκελ, να επικρίνουν τη δομή της «εποπτείας», να ανακαλύπτουν τώρα τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να διαπιστώνουν με «φρίκη» ότι το χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί ποτέ, ότι τα Μνημόνια οδηγούν στην καταστροφή…
Όλα αυτά βεβαίως είναι υποκριτικά. Η «Ύπατη Αρμοστεία», το 4ο Ράιχ, θα διαμορφώσει με βάση τα δικά του συμφέροντα το νέο λόμπι των μεταπρατών - προμηθευτών, των εργολάβων, των φορέων των ΜΜΕ. Αυτήν την «ενδιάμεση» δομή τη χρειάζεται το σύστημα της ξένης κατοχής και θα την αξιοποιήσει στον ρόλο του «διαμεσολαβητή», του «υπεργολάβου» των δικών της συμφερόντων. Ανοίγουν, βλέπετε, νέες δουλειές… Όποιοι από το εγχώριο «λόμπι» μπορούν να προσαρμοσθούν θα επιβιώσουν και θα εξακολουθήσουν να κερδοσκοπούν… οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στη γερμανική «εφεδρεία»… Η νέα τάξη πραγμάτων θα διαμορφώσει το νέο σύστημα «διαπλοκής» σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα, όπως σαφώς υπονόησε ο κ. Σόιμπλε.
Ο πανικός του λόμπι των μνημονιακών συμφερόντων και της διαπλοκής, η αγωνιώδης αναζήτηση νέων «ερεισμάτων» για την επιβίωσή τους (κάποια από τα συμφέροντα αυτά θα αναζητήσουν ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο «καταφύγιο») θυμίζουν σκηνές από τα «Κόκκινα Φανάρια» του Β. Γεωργιάδη, όπου οι «επαγγελματίες» αλλάζουν εξ ανάγκης συνοικία και αφεντικά, όχι όμως «επάγγελμα»…

Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top