GuidePedia

0

Ο Σαρκοζί έφυγε, η «ένταξη» επιστρέφει… Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από μακρό χρονικό διάστημα, χρησιμοποιεί ξανά στη φρασεολογία που υιοθετείται στα έγγραφά της μια λέξη που ήταν… απαγορευμένη εξαιτίας των ενστάσεων που προέβαλλε ο πρώην Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.
Αυτή η λέξη περιέχεται στην απόφαση που αφορά στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί στη διήμερη Σύνοδο των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ η οποία ξεκινά αύριο. Φυσικά ούτε λόγος να υποχωρήσουν οι Τούρκοι στα ζητήματα της Κύπρου, ενώ η Ένωση εκφράζει ανησυχία για το τουρκικό μποϊκοτάζ, με τρόπο που φαίνεται ότι ίσως και να ρίχνετε το φταίξιμο στο κράτος-μέλος που οι Τούρκοι αρνούνται να αναγνωρίσουν, αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

Απλά, περίμεναν να περάσει η Κυπριακή Προεδρία (εκπνέει στα τέλη του έτους) και να αναλάβει η Ιρλανδία για να εξαπολύσουν εκ νέου επιχείρηση γοητείας των κοιμισμένων Ευρωπαίων, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι να καταπιούν… αμάσητο το επιχείρημα ότι η Τουρκία θα τους σώσει από την οικονομική καταστροφή.
Αναμένεται να διαπιστωθεί η αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου, αν και όσα ήδη πέρασαν δείχνουν να προϊδεάζουν για το τι πρέπει να περιμένουμε. Είναι προφανές ότι κάποιοι σε Αθήνα και Λευκωσία θεωρούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο αντίδρασης λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης. Να υποθέσουμε ότι «άδειασαν» τα Σκόπια για να πετύχουν την προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top