GuidePedia

0



Για πρώτη φορά που ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης κάνει λόγο για πιθανή νίκη των νίκη των αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, τον οποίο η Μόσχα συνεχίζει να στηρίζει.

Το συριακό καθεστώς χάνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας και η νίκη της αντιπολίτευσης σε αυτή την πολύμηνη σύγκρουση δεν αποκλείεται, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτερος ρώσος αξιωματούχος αναγνωρίζει ότι είναι πιθανή η νίκη των αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, τον οποίο η Μόσχα συνεχίζει να στηρίζει.
Η αναγνώριση της αντιπολίτευσης και η βοήθεια των ανταρτών σε όπλα που προέρχονται από το εξωτερικό ενθαρρύνει την αντιπολίτευση, πρόσθεσε ο Μπογκντάνοφ.
Εν τω μεταξύ, όπως είπε, η Ρωσία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απομάκρυνση των υπηκόων της από τη Συρία.
Η ομολογία του ανώτατου Ρώσου διπλωμάτη για πιθανή νίκη των αντικαθεστωτικών στη Συρία σχολιάστηκε από την αμερικανική διπλωματία. « Η ρωσική κυβέρνηση επιτέλους ζει στην πραγματικότητα και αναγνωρίζει ότι οι μέρες του καθεστώτος είναι μετρημένες», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top