GuidePedia

0
Η Mıllıyet στις εσωτερικές της σελίδες και με τον τίτλο «Ριζικές αλλαγές στο Κόκκινο Βιβλίο» γράφει ότι σχεδιάζονται ριζικές αλλαγές στο Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο φέρει το χαρακτήρα του χάρτη πορείας και περιέχει τις αρχές της Εθνικής Πολιτικής Ασφάλειας της Τουρκικής Δημοκρατίας. Το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας που είναι γνωστό στην κοινή γνώμη ως «Κόκκινο Βιβλίο» θα συζητηθεί στο τέλος του μηνός στην Σύνοδο του ΣΕΑ και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Από το Έγγραφο, αναμένεται να αφαιρεθεί η έννοια της «οπισθοδρομικότητας».

Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας είχε αλλάξει τελευταία φορά το 2005 και οι αλλαγές που έγιναν από χθες εστάλησαν στην Προεδρία της Κυβέρνησης, στο Γενικό Επιτελείο και στους άλλους ενδιαφερόμενους θεσμούς του κράτους. Λέγεται ότι το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας των 22 σελίδων αυξάνεται σε 48 σελίδες. Τονίζεται πως στο νέο Έγγραφο καταγράφονται οι εξής νέες επικεφαλίδες:
• Οι επιδράσεις των απειλών Κυβερνοχώρου στην Εθνική Ασφάλεια
• Γενικές πολιτικές έναντι των κλιματολογικών αλλαγών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των ασταθειών που προέρχονται λόγω αυτών.
• Τα μέτρα που θα ληφθούν έναντι της πιθανότητας μετατροπής της χώρας σε μια χώρα με γηραιό πληθυσμό από το 2049 -ενώ τώρα ο πληθυσμός της χώρας είναι νέος- με αποτέλεσμα να καταστεί δύσκολη η διοίκησή της.
• Η μετατροπή των πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα από τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας από διάφορα σημεία του κόσμου ως πλεονέκτημα και στην εθνική πολιτική
• Η χρησιμοποίηση με πιο αποτελεσματικό τρόπο της τεχνολογίας διαστήματος για τα συμφέροντα της χώρας.
Στο Έγγραφο τονίζεται ότι συνεχίζει να θεωρείται ως αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 μίλια.
ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top