GuidePedia

0

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την προηγούμενη Κυριακή γράφαμε αναφερόμενοι στην επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα, ότι προκαλεί ταχυκαρδίες: “Είναι πανθομολογούμενο ότι, ο σχεδιασμός του Πούτιν για Ρωσική ισχυρότερη διείσδυση στην Ευρώπη, περνάει πρωτίστως από την Ελλάδα. Η επικείμενη, για μετά το Πάσχα, έλευση του Πούτιν στην Ελλάδα, προκαλεί Παγκόσμιο ενδιαφέρον. Γιατί, όλοι γνωρίζουν ότι για τον Πούτιν η Ορθόδοξη Ελλάδα – αντέχει ακόμη στους κλυδωνισμούς που δέχεται από τους Αντίχριστους – αποτελεί το Α και το Ω της σκέψης του Ρώσου ηγέτη για τη δημιουργία του Ορθοδόξου Τόξου, που θα αρχίζει από τη Μόσχα, θα περνάει από το Βελιγράδι και την Αθήνα, καταλήγοντας στη Λευκωσία”.

Για την κατάντια της Ελλάδος, φταίνε οι δανειστές.
Και προκαλεί ταχυκαρδίες γιατί είναι γνωστές οι θέσεις Πούτιν στο οξύ πρόβλημα της Ελλάδος. Ο οποίος προ μηνών είχε τοποθετηθεί σε συνέντευξή του, λέγοντας:
“Γνωρίζουμε για ποιο πράγμα γίνεται λόγος. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις θεμελιακού χαρακτήρα. Το ζήτημα μάλιστα δεν είναι τα χρήματα. Το ζήτημα έγκειται στις αρχές ανάπτυξης της οικονομίας και στις αρχές επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τους εταίρους της (σ.σ. Ελλάδας) στο αμέσως προσεχές διάστημα. Έχω ήδη μιλήσει δημόσια σχετικά με αυτό. Φυσικά θα μπορούσαμε στους Έλληνες να επιρρίψουμε τα πάντα, όμως εάν υπήρχαν παραβιάσεις στην δραστηριότητά τους, που ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Γιατί δεν εισηγήθηκε διορθώσεις στην οικονομική δραστηριότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ελλάδος; Γιατί δίνονταν τέτοια προνόμια και δάνεια, γιατί ήταν τόσο μεγάλες οι επιδοτήσεις για τα νησιά; Που ήταν οι Ευρωπαίοι στο παρελθόν; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει θέμα για συζήτηση και η ελληνική κυβέρνηση έχει πολλά επιχειρήματα, αν θέλει!!

Η Έκθεση του ΟΗΕ για την Ελλάδα.
Προ ημερών έγινε γνωστή η Έκθεση του ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την Ελλάδα. Αυτή η Έκθεση είναι κόλαφος για τους “εταίρους” μας. Γιατί σε αυτήν διατυπώνεται ευθαρσώς ότι υπάρχουν ευθύνες κυβερνητικών και χρηματοπιστωτικών παραγόντων για τη διόγκωση του χρέους μας. Παρουσιάζει επίσης, στοιχεία συγκάλυψης αυτών των ευθυνών από την παρούσα κυβέρνηση.

Στις δε εισηγήσεις της προς τους δανειστές μας, τους καλεί να ελαφρύνουν το χρέος για να βοηθήσουν την Ελλάδα στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και να προωθηθούν προγράμματα επενδύσεων για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη.
Άξιο λόγου είναι η παραδοχή ότι οι καταστροφικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας που πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, συντελέστηκαν από την ανευθυνότητα των δανειστών και των δανειζομένων που εμβάθυναν την οικονομική κρίση.

Αυτή η Έκθεση καταπέλτης αποσιωπήθηκε από όλα τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδος μας, αλλά συμφωνεί και με τις διατυπώσεις του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδίμηρου Πούτιν.
Οι Ευρωπαίοι αρρωσταίνουν και μόνο στο άκουσμα έλευσης Πούτιν στην Αθήνα.

Η έλευση Πούτιν στην Ελλάδα έχει σημάνει “κόκκινο συναγερμό” στα κέντρα εξουσίας όπου παίρνονται οι αποφάσεις. Δηλαδή, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Λονδίνο. Τους έχει κυριεύσει “κρύος” ιδρώτας, και τούτο φαίνεται ξεκάθαρα από το προ ημερών δημοσίευμα των Financial Times, όπου έθεταν το ερώτημα: “Η Ελλάδα, από πλευρά της πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της. Θέλει να είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία ή προτιμά να επιστρέψει στα Βαλκάνια ως ένας ακόμη πελάτης της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν; Βέβαια, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό, αν και η προφανής εγγύτητα με το Κρεμλίνο δεν είναι ενθαρρυντική”.

Ωστόσο, εμείς θα απαντήσουμε ότι οι Ευρωπαίοι μας κατάντησαν και πάλι Βαλκάνιους, στερώντας μας τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δημοκρατία μας.

Τρομάζει τους “εταίρους” μας η διάλυση του ευρώ.
Γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίος ο ερχομός Πούτιν στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που στις 23 Ιουνίου κρίνεται η τύχη της συνοχής και της ύπαρξης της ΕΕ. Αυτή την ημέρα διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (όχι Μεγάλη Βρετανία) το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή όχι αυτής της χώρας στην ΕΕ. Ένα δημοψήφισμα που αναγκάσθηκε προεκλογικά να υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον, προκειμένου να ανακόψει τα ποσοστά του Ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος κάλπαζε με αυτό το σύνθημα, δηλαδή του δημοψηφίσματος. Αυτή η αλλαγή πλεύσης του Κάμερον, του έδωσε στις εκλογές την αυτοδυναμία.

Ωστόσο, αυτή την εξαγγελία δεν σημαίνει ότι την υπερασπίζεται κιόλας. Και σε πρόσφατο διάγγελμά του, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να στηρίξει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Τονίζοντας προς τους πολίτες ότι: “…η επιλογή τώρα είναι στα δικά σας χέρια, αλλά η δική μου συμβουλή είναι ξεκάθαρη: Πιστεύω ότι η Βρετανία θα είναι ασφαλέστερη, ισχυρότερη και σε καλύτερη κατάσταση αν παραμένει μέλος της ΕΕ”.

Όμως, παρ΄ ότι όλοι οι αξιωματούχοι της ΕΕ – σας θυμίζει κάτι αυτή η στάση; – υπερθεματίζουν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, εν τούτοις στις δημοσκοπήσεις στο Νησί, προηγείται η αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.
Γι΄ αυτό, ακούγεται εντονότατα ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα επισκεφτεί το Νησί πριν από το δημοψήφισμα.

Το “Μπάκιγχαμ” ενημέρωσε για τραγικές εξελίξεις.
Γράφαμε επίσης, ότι το “Μπάκιγχαμ” διαμήνυσε προς την τέως βασιλική οικογένεια πως προς το παρόν θα πρέπει να απέχει από κάθε πολιτική κίνηση, γιατί οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα είναι τραγικές. Και πως ενημερώθηκε και Κερκυραίος πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτές οι εξελίξεις – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – οριοθετούνται εντός του προσεχούς Ιουνίου.

Οι Αμερικάνοι προειδοποιούν τους πολίτες τους στην Ελλάδα.
Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 (Μεγάλη Τρίτη για τους Καθολικούς) η Βελγική Πρωτεύουσα συγκλονίστηκε από τρομοκρατική επίθεση που έσπειρε το θάνατο σε δεκάδες πολίτες των Βρυξελλών.

Την ίδια ημέρα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ενημέρωνε τους Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα μέσω των κινητών τηλεφώνων, ότι βρίσκονται σε “κόκκινο συναγερμό” για το χρονικό διάστημα από 22 Μαρτίου έως 20 Ιουνίου 2016. Γιατί στο διάστημα αυτό, αναμένονται τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη, ειδικά σε τουριστικά μέρη, όπως αξιοθέατα, πολυσύχναστα εστιατόρια, μεταφορικά μέσα…

Επί του πιεστηρίου (1).
Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές μας, στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας δρομολογούνται μειώσεις του πολιτικού προσωπικού της. Ποιος να είναι άραγε ο λόγος αυτής της αποδυνάμωσης, όπως άλλωστε είχε γίνει στην Υεμένη;

Αληθεύει η πληροφορία μας, ότι λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην Πατρίδα μας, θα έρθουν σε αντικατάστασή τους Νησιώτες από τη Γηραιά Αλβιόνα; Επειδή, είναι πιο σκληροί στην αντιμετώπιση τραγικών εξελίξεων;

Επί του πιεστηρίου (2).
Στους διπλωματικούς κύκλους των ΗΠΑ συζητιέται εάν θα ήταν αναγκαία η αντικατάσταση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, με έναν πιο σκληρό διπλωμάτη. Ένα από τα γνωστά “γεράκια” των ΗΠΑ που διαχειρίζονται καταστάσεις “κόκκινου” συναγερμού…
Είδομεν…


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top