GuidePedia

0

Ο επικεφαλής του γεωπολιτικού ινστιτούτου «Stratfor Global Intelligence»,  George Friedman, για πρώτη φορά δήλωσε δημόσια ότι ο πρωταρχικός στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, είναι να αποτρέψει την δημιουργία ενός γερμανο-ρωσικού άξονα , διότι αυτόματα θα «εξουδετερωνόνταν» πλήρως,  στρατιωτικά, οικονομικά, εμπορικά και γεωπολιτικά  η Αμερική, αναφέρει άρθρο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων vesti.lv.
Ο αποκλεισμός μιας τέτοιας συμμαχίας είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η εμφάνιση εναλλακτικών παγκόσμιων δυνάμεων ικανών να αποτρέψουν την παγκόσμια επέκταση της αμερικανικής ισχύος ως της  μόνης παγκόσμιας υπερδύναμης, τονίζει το ινστσιτούτο.
Ο επικεφαλής του αμερικανισμού THINK TANK (δεξαμενής σκέψης), τονίζει  ότι ένας τέτοιος στόχος υπήρχε πάντοτε από τις ΗΠΑ,  συμπεριλαμβανομένου  ολόκληρου  του περασμένου αιώνα, για να αποτρέψει την ένωση των δύο αυτών δυνάμεων, δυνάμει των οποίων θα ήταν σε  θέση να απειληθούν τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών παγκοσμίως  .
Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι η Αμερική δεν θα ήταν  σε θέση να αντιμετωπίσει την λύση του προβλήματος αυτού, ακόμη και αν πραγματοποιούνταν μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια από όλες τις «δυνάμεις» τις χώρας .
EasterSundaybearvseaglev8_zpsfcdb2fe1
 Η σύμπραξη της ιδιοφυούς γερμανικής τεχνολογίας και του κεφαλαίου σε συνδυασμό με τους ανεξάντλητους ρωσικούς φυσικούς πόρους και  δυνατότητες των τεράστιων εδαφικών εκτάσεων της αχανούς αυτής χώρας, θα οδηγούσε  στην δημιουργία ενός διπολικού κόσμου. Τις  Ηνωμένες Πολιτείες( που θα συμπεριελάμβαναν όλη τη αμερικανική ήπειρο)  και την Ευρασία ( ο υπόλοιπος κόσμος).
Ο Friedman μιλώντας για την γεωπολιτικά  στρατηγική των ΗΠΑ, τονίζει ότι η Ουάσιγκτον θα εμποδίσει την  συμμαχία αυτή με ταυτόχρονη «αποδυνάμωση» τόσο της Ρωσίας όσο και της Γερμανίας.
Τώρα είναι ευκολότερο να κατανοήσουμε τις δράσεις του Αμερικανού Προέδρου Μ.Ομπάμα στην Ουκρανία και την ανάγκη για την επιβολή κυρώσεων, οι οποίες έχουν πλήξει όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και την  Γερμανία και κατ’ επέκταση  την ισχυρή γερμανική βιομηχανία και οικονομία, καταλήγει το άρθρο .
Σύμφωνα με ανάλυση , πριν  κάποιες ‘ώρες η Γερμανίδα Καγκελάριος συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως δεν θα αμβλυνθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, πριν η Μόσχα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας του Μινσκ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Είναι αλήθεια ότι η Μέρκελ πιέζει να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία, για την ανάκαμψη της γερμανικής βιομηχανίας. Αλλά η τοποθέτηση του Αμερικανού αναλυτή και εμπειρογνώμονα μας «προσγειώνει» στην σκληρή πραγματικότητα για ποιον ακριβώς λόγο λαμβάνουν χώρα , αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Έχει γραφτεί σε πολλά άρθρα στον δυτικό τύπο ότι «πίσω» από την ουκρανική κυβέρνηση βρίσκεται η πολυεθνική εταιρεία Monsanto, που επιθυμεί την  εκμετάλλευση  των τεράστιων εκτάσεων της Ουκρανίας για την παραγωγή μεταλλαγμένων προϊόντων . Απο την άλλη πλευρά η κινεζική εταιρία Xinjiang Production το 2013, νοίκιασε το 5% της Ουκρανικής γης μέσω της εταιρίας αγροτικών εκμεταλλεύσεων KSG Argo, με σκοπό να την καλλιεργήσει. Άρα πιθανόν να έχουμε και ένα πόλεμο πολυεθνικών εταιρειών με έπαθλο τους περίφημους σιτοβολώνες της Ουκρανίας. .
Όμως, αυτήν την στιγμή η κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας έχει φθάσει θα λέγαμε σε ένα κομβικό σημείο, από στρατιωτικής  άποψης, και ένα λάθος , η μια άστοχη ενέργεια «εκατέρωθεν», θα σημάνει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο….

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top