GuidePedia

0

Pride's Purge (ΗΒ) (μτφ. Κριστιάν)

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης εναντίον της Σκωτίας σε περίπτωση ψηφοφορίας υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ο κύριος Μπλερ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1997 έως το 2007, έσπασε τη σιωπή του στη συζήτηση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας για να παροτρύνει αεροπορικές επιδρομές -συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του ανεξάρτητου πυρηνικού αποτρεπτικού Trident- έναντι στρατηγικών στόχων της Σκωτίας σε περίπτωση νίκης του «Ναι» αύριο Πέμπτη.

Σε συνέντευξη του στο Κίεβο, ο Μπλερ δήλωσε το Σάββατο ότι ελπίζει ότι οι Σκωτσέζοι θα ψηφίσουν ενάντια στην ανεξαρτησία, αλλά προειδοποίησε ότι αν Σκωτία ψηφίσει υπέρ της διαίρεσης του Ηνωμένου Βασίλειου, τότε θα ήταν αναπόφευκτη μια στρατιωτική επέμβαση: «Προφανώς, ελπίζω ότι η Σκωτία θα ψηφίσει έτσι ώστε να παραμείνει τμήμα του Ηνωμένου Βασίλειο. Αλλά Σκωτία θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια χερσαία εισβολή πλήρους κλίμακας, αν δεν το κάνει».

Τα σχόλια του Μπλερ ήρθαν λίγες μόλις εβδομάδες μετά το κάλεσμα του πρώην πρωθυπουργού προς τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να συμφωνήσουν σε μία κοινή εκστρατεία στοχευόμενων βομβιστικών επιθέσεων και επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον αυτών που φορούν κονκάρδα για την υποστήριξη της εκστρατείας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τον έλεγχο της εξάπλωσης της φυματίωσης στη βρετανική ύπαιθρο.
Copyright Pride’s Purge 2014

Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ YES ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας (1997-2007) Τόνι Μπλερ και ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk συμμετείχαν στην 11ο Ετήσια Συνάντηση του Yalta European Strategy (YES) στο Κίεβο.

Η συναίνεση του YES αρνείται την περιφερειακή αυτονομία της Ντονμπάς (Donbass), και αρνείται τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ, ένα νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στοχεύει κατοικημένες περιοχές στο Ντονέσκ (Donesk). Ο πόλεμος του YES είναι On στην Ουκρανία. Και ο Τόνι Μπλερ είναι σιωπηρά υποστηρικτής των αεροπορικών βομβαρδισμών του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον αμάχων.




Ο Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, μιλά στο συνέδριο ΝΑΙ στο Κίεβο, Ουκρανία. Φωτογραφία: YES@2014

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top