GuidePedia

0


Το Τελ-Αβίβ φέρεται να έχει ζητήσει από την Αθήνα, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή και ετοιμότητα για τη προστασία ισραηλινών στόχων που διαβιούν στις χώρες τους.
Ειδικά για την Ελλάδα, η οποία τα τελευταία έτη δέχεται κύματα Ισραηλινών τουριστών, οι οποίοι μετά τα γεγονότα του «Μαβί Μαρμαρά» και τη διογκούμενη τριβή με τη Τουρκία «διοχετεύονται» προς τη χώρα μας, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της Μέσης Ανατολής ενημερώνουν πως μπορεί να καταστεί στόχος.
Σύμφωνα πάντα με τους Ισραηλινούς, οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες είναι έτοιμες για χτυπήματα κατά ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται, πως το σχετικά πρόσφατο χτύπημα στη Βουλγαρία έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας στην Ευρώπη, ενώ δεν θα πρέπει να διαφύγει τη προσοχής μας πως η χώρα μας αυτή τη περίοδο αποτελεί έναν «ευάλωτο» αλλά και «θελκτικό» στόχο για τους κάτωθι λόγους:
>Στη χώρα μας ζει μία ευμεγέθης μουσουλμανική κοινότητα, με το σιιτικό στοιχείο να είναι ενεργό
>Η συμμαχία με το Ισραήλ, παρά το γεγονός πως έχει συγκεκριμένο «στόχο», δεν περνάει απαρατήρητη από τη Τεχεράνη στο πλαίσιο του… «ο φίλος του εχθρού μου είναι…»
>Η Ελλάδα πλέον λόγο της οικονομικής της κατάστασης… προσφέρεται για κάθε είδους αποσταθεροποιητική δράση η οποία μπορεί τόσο να επηρεάσει την ισορροπία στη Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην Ευρώπη.
>Φυσικά, κάθε τέτοια σκέψη από τους Ιρανούς θα πρέπει πρώτα να λάβει σοβαρά υπόψη της και την παράμετρο, πως κάθε αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, αυτομάτως θα συνεπάγεται ευνοϊκά αποτελέσματα για τη Τουρκία, γεγονός το οποίο δεν θα μπορούσε εύκολα να γίνει αποδεκτό από τη Τεχεράνη…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top